Praktijk Atelier Beeld-element

Beeldend in je element

Tzolkin Consult

Een kosmogram:

Sta jij op een kruispunt van je leven? Ben je onzeker over welke weg je zult inslaan? Welke weg bij jou past?

Dit consult geeft inzichten over jouw energetische imprint ofwel de routekaart van je ziel volgens de Maya's. Een kosmogram toont jouw plek op het levenswiel. Het is een geboortehoroscoop met een persoonlijk kin-getal en zonnezegel. Het toont de kleur en route van jouw levenspad, jouw gidsen en de fundamenten van jouw zielenprogramma. Het laat zien hoe je vanuit je wezenskern kunt resoneren met het hart van de kosmos.

Ergens van binnen zit een kompas dat precies is ingesteld op wat jij in dit leven te doen hebt.
Maya astrologieMaya Astrologie
Maya astrologieMaya Astrologie
Soulcollage: de bronSoulcollage
Maya AstrologieMaya Astrologie
    

Over Tzolkin:

Volgens de Maya's gebeurt alles op aarde in samenhang met de oneindige kosmische cycli. De Tzolkin telling is een ingenieuze matrix van het weefpatroon van de universele scheppingsenergie; de Hunab Ku.

Deze kalender is afgestemd op het natuurlijk ritme van de aarde met de zon en de maan maar ook op de cyclus ten opzichte van de sterren en de melkweg. Ook wij kennen de 260 dagen cyclus al vanaf de start van ons leven; een zwangerschap duurt namelijk 260 dagen, gemeten vanaf de bevruchting. De kalender van 260 dagen en die van 365 dagen bestaan gelijkmatig naast elkaar. Stel het je voor als 2 tandwielen: het ene wiel heeft 260 tanden en het andere 365. Pas na 52 jaar vallen deze exact samen en wordt je een wijze ouderling genoemd.

Er zijn 4 kleuren, 20 zonnezegels en 13 maantonen van energie. Er zijn 260 verschillende sleutel-combinaties. Zonnezegels zijn openingen of poorten naar de oerbronnen van energie. Tonen zijn energiepatronen die de materie in beweging brengen en houden. Je kunt het ritme vergelijken met een golf op zee. Surf maar mee: Vanuit het magische (n)iets, stuwt het water zich onder het oppervlakte samen, verzamelt zich en wordt omhoog geduwd. Hoger en hoger tot de golf onder zijn eigen gewicht bezwijkt; omklapt en weer uitvloeit.

Een Tzolkin jaar omvat 20 tijdsperioden van 13 dagen. De spiraalwerking van deze telling brengt de wereld in een steeds hogere intensiteit van bewustzijn. Deze perioden worden de wavespells (golfbetoveringen) genoemd. De tijd verstrijkt zoals de golven op zee. Deze golfbeweging wordt nu opgedeeld in 13 verschillende fasen. Een wavespell is ook nog eens opgebouwd volgens de 4 kleuren van de 4 windrichtingen van het medicijnwiel. Altijd in de vaste volgorde: rood (oost), wit (noord), blauw (west) en geel (zuid). Immers de Maya's wisten al heel lang dat de aarde zelf linksom draait, waardoor het lijkt alsof de zon rechtsom naar het westen beweegt.

Het wavespell van jouw geboortepad is als een blauwdruk van de weg van de ziel. Zie het als een horoscoop. Jouw pad op aarde is begonnen op jouw geboortedag. Dat moment opent een lichtpoort naar jouw wezenskern. Het is jouw levensplan met de weergave van jouw eigenschappen en talenten in hun licht-en schaduwkanten. Het is een soort routekaart waar je naar terug kunt grijpen als je merkt dat je van je pad afdwaalt. Een Maya horoscoop helpt je te herinneren wie jij werkelijk bent en wat jouw bestemming is in dit leven.

Jouw kleur is je bron van kracht. Jouw toon is de functie van creatieve bijdrage. Jouw zonnezegel is de archetypische essentie van jouw kracht.

Een soulcollage maken van jouw levenspad:

De Tzolkin vertelt het verhaal van jouw levensreis op basis van je geboortedatum. Nu je weet wat jouw unieke kwaliteiten zijn en hoe jij vanuit de kosmos energetisch wordt ondersteund, nodig ik je uit om na afloop van het consult in het atelier een soulcollage te maken. Laat je hierbij inspireren door jouw persoonlijke zonnezegel, jouw toon van energie en de helende kleuren en symboliek van jouw 13-voudige levenspad.

Soulcollage is een fijne en toegankelijke manier om contact te maken met je innerlijke wijsheid. Op intuïtieve wijze bekijk je geconcentreerd tientallen afbeeldingen en haalt er die beelden tussenuit die jouw 'roepen.' Vervolgens maak je een (of meerdere) collage-kaarten op karton vanuit de gekozen afbeeldingen.

Soulcollage blauwe nachtSoulcollage blauwe nacht
Soulcollage rode maanSoulcollage rode maan
Soulcollage witte wereldoverbruggerSoulcollage witte wereldoverbrugger
Soulcollage geel zaadSoulcollage geel zaad
    

Kosten

Een individueel Tzolkin consult (inclusief een kosmogram op papier) van circa twee uur kost: €60,-

De workshop: 'Soulcollage maken' betreft een dagdeel (max. 4 uur) kost: €50,-

Voor een complete workshopdag(consult en workshop) met lunch betaald u slechts €100,-

Het complete programma is echter vanwege de tijdsinvestering alleen individueel te boeken.

Hierbij inbegrepen:

-Tzolkin-consult met jouw persoonlijke kosmogram uitgewerkt op papier

-Beeldende materialen t.b.v. soulcollage

-Koffie/thee met versnaperingen

-Lunch

Inschrijving:

Als u geinteresseerd bent, kunt u mij dit laten weten via de mail.