Praktijk Atelier Beeld-element

Beeldend in je element

Krachtvoorwerp

In deze workshop maken we een persoonlijk medicijnvoorwerp van de natuurlijke schatten van bos en strand.

Hierbij laten we ons inspireren door de oude wolfsvrouw; 'La Loba' uit het verhalenboek:"De ontembare vrouw". La Loba verzamelt botten en beenderen van woestijndieren omdat daar de onverwoestbare oerkracht in huist. Wanneer zij dan een heel geraamte gereconstrueerd heeft, zingt zij een lied om het schepsel te doen herrijzen. La Loba is de bewaarder van de ziel. Zij geeft vorm aan het huis van de ziel en bouwt deze met haar handen. Het verhaal symboliseert het proces om een vrouw tot haar volle, instinctieve en wilde besef te brengen.

KrachtvoorwerpKrachtvoorwerp
KrachtvoorwerpKrachtvoorwerp
KrachtvoorwerpKrachtvoorwerp
KrachtvoorwerpKrachtvoorwerp
KrachtvoorwerpKrachtvoorwerp

In het traditioneel sjamanisme wordt intensief gebruik gemaakt van de bezieling van de omringende natuur. Maskers, kostuums, dromenvangers, trommels en ratels zijn krachtvoorwerpen met energetische oerkrachten. Het sjamanistisch voorwerp is in feite een stoffelijk omhulsel voor krachten die van nature niet stoffelijk zijn. Een krachtvoorwerp is een huis voor een gids uit een andere dimensie. Door verschillende elementen in het voorwerp te combineren; creëer je een uniek energetisch krachtenveld dat intens met de materie samenwerkt.

Ga in jouw omgeving eens een keer jutten in het bos of op het strand en stel je geest open voor de spirits. Iedere plek, boom, tak, stronk, veer, steen, schelp of bot van een dier kan jou iets bijzonders laten ervaren. Ieder natuurlijk fragment, hoe aangetast ook, herbergt uiteindelijk de vorm van het hele levensverhaal.

In het atelier ga je op zoek naar het unieke van een apart gevormde tak, een steen of een fraai stuk drijfhout. Volg met verf een reliëftekening in boomschors, creëer van takken een dromenvanger of maak een talking stick. Van een vleugel of een bundel veren kun je een smudge maken. Een medicijnbuidel of amulet maak je van een stuk dierenhuid en kun je vullen met alles wat voor jou persoonlijk symbolische waarde heeft.

Er is ruime keuze uit allerhande beeldende materialen om jouw natuurlijk voorwerp zijn ware gestalte te geven.

La Loba zingt boven de beenderen die ze verzameld heeft. Zingen betekent bezieling ademen, kracht schenken. Wij sluiten deze beeldende workshop af door samen een lied te zingen voor de spirits van moeder natuur.

Praktische informatie:

Kosten voor deze dag zijn €100,- p.p.

Wanneer u met een eigen groep van 4 personen komt is de prijs €88,- p.p.

Een workshop gaat door bij minimaal 2 en maximaal 5 deelnemers

Hierbij inbegrepen:

-Materiaalgebruik

-Koffie/thee met versnaperingen

-Lunch

Inschrijving:

Als u geinteresseerd bent om aan deze workshop deel te nemen, kunt u mij dit laten weten via de mail. 
KrachtvoorwerpKracht voorwerp
KrachtvoorwerpKrachtvoorwerp
KrachtvoorwerpKrachtvoorwerp
KrachtvoorwerpKrachtvoorwerp
KrachtvoorwerpKracht voorwerp