Praktijk Atelier Beeld-element

Beeldend in je element

Beeldende therapie

"Niet de rups harder laten lopen maar de vlinder uit zijn cocon bevrijden"

Beeldende therapie is bezig zijn met materie. Vaktherapie spreekt een wereld van beelden en symbolen aan die niet zozeer afhankelijk is van taal maar die vooral op de zintuiglijke ervaring en de emotionele beleving inspeelt. Expressie is verbonden met de beleving van je identiteit. Door iets te maken plaats je jezelf in de wereld.

Er zijn allerlei redenen te noemen om op zoek te gaan naar een professionele therapeut of coach.

Het kan zijn dat u in uw leven 'verdwaald' bent geraakt en nu naar een nieuwe richting of bestemming verlangt. Vaak gaat het over zingevingsvragen, is er sprake van een emotionele disbalans of gebrek aan zelfvertrouwen. Vrouwen in de overgang of met een burn-out worden uitgenodigd om beter naar zichzelf te leren luisteren.

Beeldende therapie biedt tevens een krachtige leidraad voor mensen die moeite hebben met de regulatie van prikkelverwerking zoals het geval is bij diagnoses in het autismespectrum of bij hooggevoeligheid (HSP). Bewustwording en acceptatie leren deze last tot een kwaliteit om te buigen. Hiertoe is het belangrijk om goed te leren aarden, innerlijke kracht te versterken, begrenzen en een juiste balans te vinden tussen activiteit en rust.

Therapie en coachingTherapie en coaching
Therapie en coachingTherapie en coaching
Therapie en coachingTherapie en coaching
Therapie en coachingTherapie en coaching
Therapie en coachingTherapie en coaching

Beeldende therapie in uitvoering

Gezondheid en ziekte vertellen het verhaal van onze levensenergie (ki/chi). Wanneer wij onze emoties inslikken, creëren we ballast en blokkades waardoor onze energie minder goed stroomt. Helen is feitelijk niets anders dan het herstellen van een verstoorde energiestroom. Voelen en waarnemen zijn onze belangrijkste 'tools.'

Met beeldend expressieve middelen zoals collage, krijt, verf, klei, steen, gips, hout, textiel of natuur materiaal, creëert u op geheel eigen wijze een biografisch beeldverhaal. Elke creatie is een afspiegeling van wie u bent.

Therapie en coaching is maatwerk: bestemd voor iedereen die een persoonlijke verdiepingsslag wilt maken. In het bijzonder voor degenen die op zoek zijn naar veerkracht,zingeving en bezieling in leven en werk.

Iedereen kan in principe in aanmerking komen voor deze begeleidingsvorm. Goed of mooi kunnen vormgeven is niet aan de orde. Wel het stilstaan bij en aandacht hebben voor je eigen binnenwereld.

Voorafgaand aan een behandel-traject vindt een kennismakingsgesprek/intake plaats in het atelier. Hierbij kijken we of er een wederzijdse klik is en welke materialen en thema's bij u passen. Samen stellen we een routeplan op die zowel aansluit bij uw specifieke hulpvraag als bij uw beeldende affiniteiten.

Kosten en praktische informatie:

Praktijk-atelier Beeld-element is niet opgenomen in de registers van de zorgverzekeraars en biedt daarom haar consulten aan voor een gereduceerd bedrag om de therapie voor iedereen toegankelijk te houden.

Een gemiddeld consult van 1 uur beeldende therapie kost in Nederland ongeveer €90,- excl.BTW.

Voor een intakegesprek met het opmaken van een persoonlijke 'routekaart' betaald u hier slechts €50,-

Voor een vervolg behandel-sessie reken ik €70,- Een therapie-sessie duurt anderhalf tot maximaal twee uur.

*Een gemiddeld beeldproces behapt zo'n 4 tot 14 sessies. Dit is inclusief de meest gangbare materialen.

*Gemaakte afspraken worden in rekening gebracht, tenzij de afspraak minimaal 24 uur van tevoren is afgezegd!

Powersessie

Misschien is het voor u voldoende om eenmalig onder professionele begeleiding uw gedachten en gevoelens eens op een rijtje te zetten? Of wellicht heeft u behoefte om te ervaren wat een beeldend proces inhoud?

In plaats van een therapie-traject van meerdere sessies kunt u ook kiezen voor een eenmalige powersessie.

In een powersessie maakt u een soulcollage van hetgeen uw hoofd, hart en ziel bezig houden. Een soulcollage brengt u in verbinding met uw angsten en verlangens maar ook met uw innerlijke krachten en potentieel.

De speciale prijs voor een eenmalige en individuele powersessie (duur: 3 uur) is: €75,-

Inschrijving:

Als u geinteresseerd bent, kunt u mij dit laten weten via de mail.