Praktijk Atelier Beeld-element

Beeldend in je element

Lorelei festivalLorelei festival
Carola MusscheCarola Mussche

Lorelei Festival

Het Lorelei vrouwenfestival in Zeewolde is een feest van zusterschap. Honderden vrouwen die zich als kleurrijke draden verbinden tot een magisch tapijt van hoop, inspiratie en dromen. Vanwege haar voortplantingscyclus is de vrouw sterk verbonden met de energie van de maan. De oerkracht van La Loba en de wolf.
Wij zullen dansen en zingen, mediteren en creëren. Sinds 2017 verzorg ik elk jaar weer met veel plezier workshops en/of consulten in de Maya astrologie. Het eerste jaar heb ik met de vrouwen oceandrums gemaakt en een jaar later krachtvoorwerpen. In 2019, 2020 en 2021 hebben mijn tipi-tentjes op het verwen-en healingveld gestaan om consulten in de oude wijsheid van de Maya's door te geven.
De Tzolkin horoscoop is een kosmische routekaart van de ziel die de unieke relatie tussen de maan-energie en de persoonlijke zon-imprint van de deelnemer weerspiegelt.

In 2022 keer ik terug naar mijn creatieve 'roots.' Wat ik van voorgaande jaren meeneem is mijn diepe fascinatie voor de maan, de zee en de getijden. Mijn huidige spiritnaam is 'Getijde-vrouwe:' Zij die zich aan de natuurlijke stroom van het leven toevertrouwt en verbonden is met de kracht van de maan en het bloed.
Deze workshop heb ik samen met Patricia van der Klugt ontwikkeld. Ontstaan vanuit de vloedlijn aan zee die na het terugtrekken van het water, prachtige schelpensnoeren op het strand achterlaat.
Op de ruizende klanken van een oceandrum maken wij een visualisatie-reis naar de oudste lagen van het lichaam, tot daar waar de ware essentie zich zal manifisteren. De oerkracht van de Godin.
Een eenvoudige oesterschelp zal de drager worden van deze bijzondere energie. Met behulp van diverse decoratie-technieken zal de vrouw haar unieke speciale kracht zichtbaar en tastbaar maken.
Kosten voor deze workshop bedragen €5,-

OesterschelpenWorkshop oestergodin
Workshop oestergodinWorkshop oestergodin
Workshop oestergodinWorkshop oestergodin
Workshop oestergodinWorkshop oestergodin

Getijde

de zee komt op
de zee trekt zich terug
de aarde opent
en het zand wordt vlees

met honderd monden
en honderd lippen
prevelt de aarde
lichtwoorden
van geluk