Praktijk Atelier Beeld-element

Beeldend in je element

Recensies

*Frieda de Ridder (Berlare; België) over Udu-drum workshop (November 2023):

Lang uitgekeken om een udu drum te mogen creëren maar Carola maakte het wachten meer dan waard.

Ze ontvangt je heel hartelijk en laat je direct thuis voelen, tijdens het verblijf ben ik niet alleen tijdens de workshop in de watten gelegd. Het is fijn vertoeven bij haar, ze straalt geduld en pure openheid uit. Ze helpt je waar nodig maar laat genoeg ruimte voor je eigen invulling, voelde dat ik alle kanten kon opgaan en zij hielp me met raad en daad waar nodig. Heb genoten om met de klei bezig te kunnen zijn.

Ben zeer tevreden met het verloop van het proces en het eindresultaat.

*Agathe Bellay (Rilland) over Tzolkin consult met soulcollage workshop (November 2022):

Een gezellige en informatieve dag gehad! Carola heeft mijn levenspad uitgelegd volgens de Mayakalender en het resoneerde echt met mij. Het gaf me een nieuwe kijk op oude patronen. Carola legt deze dingen uit met visule beeldkaarten en symbolen, waardoor ik veel over mezelf moeiteloos begreep.

In de middag hebben we een soulcollage gemaakt die mijn intuïtie bevrijdde. Ik was eerst een beetje bezorgd omdat ik niet erg creatief ben, maar het kwam vanzelf goed dankzij Carola's plezierige begeleiding. Het was een vredige dag buiten de tijd en ik zou iedereen aanraden om zichzelf te trakteren op zo'n dag dag vol inzichten en inspiratie.

*Simone Blok (Den Haag) over de workshop: Oceandrum maken (Maart 2021):

Dank je wel voor de heerlijke dag. De creativiteit die bij mij naar boven kwam, bracht mij in een meditatieve staat van zijn. Heerlijke rust mogen ervaren en vanuit daar is er langzaam een mooi instrument ontstaan. Het sjamanistische verhaal en de symbolen die jij met ons deelde maakte het een prachtig geheel. Een hele fijne spirituele dag. Er was ook tijd voor een heerlijke lunch, gezellige verhalen en kennis uitwisselingen. De sauna en het bubbelbad waren een fijne ontspanning voor de afsluiting.

Dank je wel Carola, voor je kennis, je motivatie en passie.

*Nicole Wielaard (Stampersgat) over de workshop: Oceandrum maken (Juli 2020):

Al langere tijd wilde ik graag een persoonlijke ocean drum maken en meer weten over de achtergrond daarvan. Het was geweldig om dit bij Carola te doen. Ze neemt je mee op een zeer inspirerende reis op zoek naar jezelf, naar jouw eigen krachten , jouw valkuilen. Daarin laat ze alle ruimte vrij, en mag je jezelf zijn, zonder oordeel. Het is niet alleen het maken van de ocean drum, zo bleek maar het gaat ook veel verder, zo ver als je zelf wilt. Het heeft mij geholpen in mijn proces van trauma verwerking en heeft me dusdanig geïnspireerd om thuis verder te gaan en me te verdiepen in de cultuur. Carola is zeer kundig, inspirerend en krachtig, ze geeft alle ruimte en blijft dicht bij zichzelf en laat jou dat ook doen. En bovenal was het super gezellig en goed verzorgd.

*Lydia Lombaert (België) Tzolkin consult en workshop: Landkaart van de ziel (oktober 2019):

Een Tzolkin consult is zo rijk aan informatie over jezelf! Het kosmogram dat Carola heeft uitgewerkt met zelfgemaakte kaarten waarmee zij de zonnezegels in de verschillende paden van de Maya-horoscoop beschrijft, is zo krachtig. Voor mij was het een heel positieve ervaring om mijn Gele Krijgerspad te ontdekken en ik voel me wel echt blij met mijn missie in het zegel van de Blauwe Hand. Door de persoonlijke uitleg van Carola bij elke kaart vielen een groot deel puzzelstukjes uit mijn leven op de juiste plaats. Ik heb altijd een boontje/zwak gehad voor de Maya’s en hun cultuur, en nu kijk ik na deze eerste workshop alvast uit naar een volgende…

Niet te vergeten: het kleurrijke Tzolkin-atelier waar we ons levenspad konden creëren! Dankjewel Carola.

*Johanna (Bergen op Zoom) over de workshop: Oceandrum maken (oktober 2019)

Carola's atelier is een heerlijke, rustige plek om je oceaandrum te maken. En niet alleen omdat er veel divers materiaal is om je creativiteit helemaal uit te leven, maar zeker ook door het enthousiasme, meedenken en de hulp van de gastvrouw. Carola haalt alles uit de kast om je zo'n dag te bezorgen die nog even bij je blijft. Ontspanning, inspiratie en een mooie drum waren de resultaten.

Ik zou eigenlijk alweer terug willen voor meer...

*Ellen Daams over de workshop: Landkaart van de ziel (2018):

Wat een bijzondere ervaring was deze workshop. Door middel van het maken van de landkaart van mijn ziel, maakte ik een reis langs gebieden vol twijfels, dromen, verlangens, maar ook mooie ervaringen en verworvenheden die hebben gemaakt tot wie ik nu ben. Mijn beste helper is de natuur. De letters op de kaart vormen de rode draad tijdens deze reis. Het zijn de letters die een weg zoeken naar een goede balans. Zij staan voor mij voor een juiste communicatie. Hartelijk dank Carola (=Foto 1 op de workshop pagina:Landkaarten)

*Jeanne de Bie over de (individuele) workshop: Sporen in reliëf (inclusief bed and breakfast):

Via internet kwam ik deze workshop op het spoor. De inhoud zoals op haar site weergegeven maakt Carola meer dan waar. Het was daarbij heerlijk ontspannen om gebruik te mogen maken van het sfeervolle gastenverblijf. Twee dagen lang ben ik intensief bezig geweest om de gelaagdheid/sporen/ontwikkelingen van mijn leven in beeld te brengen. Het was een hele mooie ontdekkingsreis. Carola blijft hier heel dicht bij en sloot op een heel natuurlijke manier aan bij wat ik haar vertelde waardoor er meer verdieping kwam en mijn herinneringen en de keuzes die ik gemaakt heb in mijn leven een andere dimensie kregen. Mooi vond ik het dat ik daardoor ook een hernieuwende vertaling kon maken in beeld. Het vinden van mijn beelden in tijdschriften, het knippen, plakken, schuiven en ordenen, het met verf verbinden van alle lagen waren voor mij heel meditatief. Carola reikt aan en verbindt. Hoe vaker ik naar mijn tijdskaart kijk, hoe meer dingen nog op z'n plek vallen. Alsof alle losse delen samen worden tot eenheid. De krachtbronnen in mijn leven werden naadloos verweven in de kaart. Tevens is het een lust om naar het eindbeeld te kijken. Ook in beeldtaal is Carola voor mij heel inspirerend. De wijze waar op ze 'sporen in reliëf' aanreikt vind zijn oorsprong in haar eigen wortels en wezen en dat is heel voelbaar. Het fundament is stevig en doorleefd. De veelzeggende verhalen waarmee ze de workshop inkleurt, raken mij zeer. Het was heerlijk me een weekend te laven aan haar kwaliteiten en zorgvuldig aandacht. Haar kleurrijke en ordelijke atelier met een veelheid aan materialen maken het heel eigen. Ik heb me zeer welkom gevoeld en in mijn wezen geraakt. Dan groei je (samen) toch vanzelf! Deze bijzonder ontmoeting draag ik met me mee.

*Lotti Slapman over de workshops: Landkaart van de ziel en sporen in reliëf als bijscholing voor vaktherapeuten:

Bij Carola een workshop volgen is een ware belevenis op zich. Je voelt je in haar atelier welkom en op je gemak. Het ontvangst, de sfeer en de persoonlijke benadering maakt dat je meteen zin hebt om op een beeldende ontdekkingsreis te gaan. Van het begin tot eind straalt Carola toewijding, bezieling en zorgvuldigheid uit. Dit nodigt uit om op zelfonderzoek uit te gaan en levert bijzondere inzichten op. Ze weet zowel op persoonlijk vlak als binnen een groep een fijne ontspannen sfeer neer te zetten.

De workshops die ik afgelopen jaar bij haar heb gevolgd: Sporen in reliëf en Landkaart van de ziel zijn een waardevolle aanvulling voor mijn werkzaamheden als vaktherapeute in de GGZ. Beide uitwerkingen zijn in zijn geheel of als delen inzetbaar tijdens een therapieproces. De beeldende workshops zijn ondersteund met een theoretische onderbouwing. Kortom, het plaatje klopt gewoon! Het volgen van beide workshops zou ik zeker aanbevelen aan andere vaktherapeuten.

*Philomeen Vernooy over de workshop: Sporen in reliëf als bijscholing voor vaktherapie:

Op enthousiaste wijze geeft Carola uitleg en informatie over de verschillende ontwikkelingsstadia van de mens. Tijdens de workshop laat ze je stilstaan bij live events en koppelt dit aan de krachtbronnen die elk persoon heeft. Na een informatieve, inhoudelijk goed onderbouwde uitleg ga je als deelnemer zelf praktisch aan de slag. Carola biedt een breed assortiment aan materialen aan om een persoonlijk werkstuk te maken van jouw levenslijn waarbinnen je ook je persoonlijke krachtbronnen uitwerkt. Bij het beschouwen en nabespreken van de werkstukken stelt Carola verhelderende en ondersteunende vragen die je stimuleren stil te staan bij jezelf.

Ik heb de workshop als leerzaam en inspirerend ervaren. Het geeft mij als vaktherapeut weer een andere ingang om met cliënten te werken en hun persoonlijke verhaal weer te kunnen geven. Het mooie is dat Carola uitgaat van de veerkracht die in mensen zit. Een positieve invalshoek die zeer waardevol is en opbouwend werkt.

*Agnes Hulleman over de workshop: Sporen in reliëf als bijscholing (kunstzinnige therapie):

Ik heb de bijscholingsdag: Sporen in Reliëf voor vaktherapeuten als zeer waardevol ervaren. Vooral de zorg die je besteed hebt aan de verzorging van het geheel. De theorie is duidelijk en goed uitgewerkt. De ruimte, de vele verschillende materialen en de enthousiaste aandacht van jou zijn fijn en prikkelend. Je komt met dit werken, de collagetechniek, in gelaagdheid, toch weer bij een stuk van jezelf terecht die meer aandacht vraagt. Hierbij werd het onbewuste al doende weer bewust gemaakt. Bedankt voor de inspirerende dag!

*Annemarie van Hest over de 2-daagse workshop: Udu drum met overnachting en maaltijden.

Samen met een vriendin heb ik de 2-daagse workshop Udu-drum gevolgd bij atelier beeld-element. Dat waren twee inspirerende dagen! Heerlijk was het om met dit aardse materiaal te werken (kneden, rollen, ringen maken en de vormen opbouwen) in het mooie atelier en onder de bezielende begeleiding van Carola. Wij hadden beiden geen enkele ervaring met deze creatieve werkvorm, maar het is verrassend om te zien dat in deze dagen een heuse drum gemaakt wordt naar traditioneel voorbeeld van de vrouwen in Nigeria.

Daarnaast hebben wij er voor gekozen om te overnachten in de bijbehorende Bed & Breakfast. En dat bleek een prima keuze: we hebben genoten van onze sfeervolle slaapplek en van de overheerlijke maaltijden. In alle opzichten een echte aanrader!!

*Anneke Verton over de 2-daagse workshop: Udu drum met overnachting en maaltijden:

Twee geweldige dagen gehad. Inspirerend, ontspannend en prima verzorgd! Dagen waar ik met veel plezier op terug kijk en die een bron van energie zijn geweest. Niet alleen wat betreft de uitleg van de betekenis van deze Afrikaanse trommels maar ook het samen met mijn vriendinnen aan de slag zijn in het creëren van een eigen trommel; maar ook de verzorging er om heen en het verblijf zijn tot in de puntjes verzorgd. Carola bedankt voor deze mooie ervaring en de heerlijke maaltijden. Ik koester deze bijzondere ervaring en wens een ieder hem toe.

*Sandra over de workshop: Oceandrum maken op het Lorelei-vrouwenfestival (2017):

Hierbij wil ik je nogmaals graag bedanken voor de mooie workshop op Lorelei. Het was erg gezellig om met zoveel vrouwen in de tipi te werken en het weer werkte fantastisch mee. Ik heb de drum thuis afgemaakt met veren die ik al had verzameld in het afgelopen jaar. De drum klinkt heerlijk en ik kan fijn wegdromen bij het geluid. Hopelijk treffen we elkaar volgend jaar weer op Lorelei.

*Eva Brand over de workshop: Bezield op weg:

Heel erg genoten gisteren, het was echt een uitje voor je innerlijk. Ik ging zo op in het vormgeven dat ik geen besef van tijd had. Het voelde ook echt als een groep terwijl ik lang niet iedereen kende. Mooie ervaring!Anne en Carola, bedankt voor de goede zorgen en de gastvrijheid.

*Linda uit Breda over de workshop: Landkaart van de ziel:

Deze workshop heb ik ervaren als een gezellige creatieve dag. Het was leuk om dit als vriendinnengroepje met elkaar te doen en we hebben er allemaal iets moois van gemaakt! Carola heeft een sfeervolle workshopruimte en ze heeft goed voor ons gezorgd (thee/koffie, koek, soep, sapje). Het was leuk dat er zo veel verschillende materialen waren om mee te werken. In eerste instantie wist ik niet goed wat ik kon verwachten bij de naam "Landkaart van de ziel", maar ik sta overal voor open dus ik ben redelijk blanco ingegaan op het aanbod om de workshop te komen volgen. "Ik zie wel wat we gaan beleven", dacht ik. En dat is helemaal goed gekomen. Bedankt voor deze geslaagde dag!

*Corine uit Tilburg over de workshop: Landkaart van de ziel:

Leuk om afgelopen vrijdag de workshop 'landkaarten' beleefd te hebben. Dit kwam voor mij op een juist moment in mijn leven. De workshop heeft me de nodige inzichten gegeven en ook uitzicht op waar ik heen wil.

* Severine uit Zeeland over de workshop: Landkaart van de ziel:

Ik wou je nogmaals bedanken voor je warme ontvangst, je heerlijke soep en de hele leuke en vooral ook ontdekkende workshop. Het was boeiend en uitdagend om met mijn intervisie groep zelf iets creatiefs te doen. Ik heb werkelijk een hele ontspannende dag gehad!