Praktijk Atelier Beeld-element

Beeldend in je element

Healing Quest Coaching

“Als wij onszelf helen, worden anderen geheeld. Als we onze dromen koesteren, schenken we leven aan de dromen van de mensheid.”

Een healing quest is een naar binnen gerichte reis voor vrouwen waarbij je een jaar lang het pad van de maan volgt. In de oorspronkelijke Indiaanse traditie wordt dit de ‘13-cycli van waarheid’ genoemd. Elke maan(d) verbindt je jezelf minimaal 3 dagen en 3 nachten op een afgezonderde plek met de oermoeder van die betreffende maancyclus. Deze heilige ruimte van stilte wordt Tiyoweh genoemd. Het is een plek om te luisteren, te voelen en te ontvangen. In de geschenken van de 13 manen liggen onze mogelijkheden besloten. Elke oermoeder biedt jou haar specifieke lessen en kwaliteiten aan waar jij vervolgens in afstemming jouw eigen unieke creatie van maakt. Dat kan van alles zijn; een beeldend werkstuk, een soulcollage-kaart, een lied/gedicht. Voedsel (natuurlijk en licht verteerbaar) en water zijn erg belangrijk tijdens deze tijd van zuivering en bezinning. Na een jaar waarin je 12 keer deze speciale tijd in afzondering hebt genomen en hebt ervaren dat jij je aan jezelf kunt toevertrouwen, verblijf je in de questronde van de 13e maan buiten onder de sterrenhemel om een vuur te hoeden. Overdag zal je binnen slapen en dromen maar de laatste 3 nachten van jouw healing quest blijf je dus wakker en ben je buiten. Het vuur vertegenwoordigd de eeuwige vlam van liefde. Het is een krachtig ritueel van heling en transformatie. De ochtend van de 4e dag is jouw heelwordingszoektocht voltooid en haal ik je op bij het vuur om jou een laatste helende initiatie en een (nieuwe) spirit-naam te geven.

Carola MusscheCarola Mussche
Healing Quest Coaching Healing Quest Coaching
Healing Quest Coaching Healing Quest Coaching
Healing Quest Coaching Healing Quest Coaching
Healing Quest Coaching Healing Quest Coaching
    

Praktische informatie:

Een healing quest is gebaseerd op het boek: ‘De 13 oorspronkelijke clanmoeders’ van Jamie Sams. Een healing quest start altijd in de maand Januari en eindigt de daaropvolgende winter in December. Elke maan-periode verblijft de vrouw minimaal 3 dagen en nachten in Tiyoweh zonder een maand over te slaan. Voor veel vrouwen is het fijn als deze dagen vallen tijdens haar maantijd (bloeding). Voorafgaand aan dit coaching-traject zal er een eerste ontmoeting en een sjamanistische inwijding plaatsvinden bij mij in het atelier. Deze inwijding zal dienend zijn tijdens jouw dagen in afzondering. In de week voordat je een healing quest-ronde ingaat, bereid je jezelf voor door het betreffende hoofdstuk in het boek van Jamie Sams te lezen. Tijdens de questdagen mag er niets kunstmatigs jouw ruimte binnenkomen. Dus niet lezen, geen televisie, laptop, GSM of opgenomen muziek met woorden. De maantijd is een tijd om jezelf op te laden en tot zelfexpressie te komen. Het is goed om te zingen, bidden, schrijven, dichten, drummen, ratelen, dansen en creëren. Het is ook wenselijk om een Quest dagboek bij te houden.

Healing Quest Coaching Healing Quest Coaching
Healing Quest Coaching Healing Quest Coaching
Healing Quest Coaching Healing Quest Coaching
Healing Quest Coaching Healing Quest Coaching
Healing Quest Coaching Healing Quest Coaching
    

In de week na jouw retraite-dagen in Tiyoweh vind er een coachingsgesprek plaats. Dit kan face to face of online. Van binnen gebeurt er namelijk een heleboel en het is geen overbodige luxe dat iemand jou helpt om de kluwen van emoties en gedachten te ontwarren, zodat je met frisse moed de volgende quest-ronde in kan. Een coaching-sessie duurt ongeveer twee uur. Na afloop van jouw jaarquest haal ik jou op bij het vuur en verzorg ik een afsluitende ceremonie op de plek waar jij bent.

Wat jij nodig hebt is een plek waar jij je elke maand een paar dagen alleen kan terugtrekken. Een plek waar je ook in de koude wintermaanden kunt verblijven. Denk aan een (tuin)huisje of sta-caravan. Voor de laatste questronde aan het vuur heb je een plek nodig waar je vuur kan/mag maken.

Het coaching pakket bevat:

- Een eerste sjamanistische inwijdingsdag, inclusief lunch in Rilland.

- 12 coachingsessies van circa 2 uur (live of per telefoon/zoom).

- Een sjamanistische initiatie (healing) na afloop (circa 4 uur) op locatie.

- Een afsluitend reflectiegesprek circa 6 weken na de jaarquest.

Kosten all-in pakket: €1200,- bij volledige vooruitbetaling. Vooraf betalen per coachingsessie is ook mogelijk en kost dan €110,- per sessie (12x). Bij een reisafstand van meer dan 70 km (voor de sessie op locatie) komen hier de volledige reiskosten naar jouw locatie (in Nederland of België) nog bij.

Inschrijving:

Als u geinteresseerd bent, kunt u mij dit laten weten via de mail.