UA-26212536-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Teambuilding

Praktijk atelier 'Beeld-element' verzorgd graag uw teambuildingsactiviteiten voor een kleiner team.

Bij een teambuildingsdag wordt op ontspannen wijze gekeken naar ieders specifieke rol en kwaliteiten.

Via beeldende samenwerkingsopdrachten worden deze aspecten zichtbaar en bewerkbaar gemaakt.

 

Creatieve mogelijkheden zijn:

* Het gezamenlijk bouwen van een 'toren of een brug van klei' (foto 1). Zo’n werkvorm vraagt om afstemming. We starten met het maken van een individuele kleivorm welke vervolgens door de maker wordt ingebracht in het gezamenlijk project. Ieder groepslid zoekt op deze wijze zijn/haar eigen plek in het geheel. 

* Vanuit het thema vertrouwen is het een spannende maar leuke werkvorm om 'gipsmaskers' bij elkaar op het gezicht te maken (zie foto 2). Deze activiteit is letterlijk nabij en vraagt een zeker vermogen tot overgave en vertrouwen in je collega. De gipsmaskers worden vervolgens beschilderd. Misschien door de maker of juist door de eigenaar van het masker of wellicht geeft ieder groepslid zijn eigen visie en kleuring aan elkaars maskers via een doorschuifopdracht waarbij zowel de binnenkant als buitenkant van elk masker belicht kan worden.

* Er kan gekozen worden om met de groep een ‘collage of mozaïek’ (foto 3) te maken. Hiervoor kunnen bepaalde materialen uit het eigen bedrijf gebruikt worden of anders gevonden voorwerpen, natuurmateriaal of persoonlijk van thuis meegebrachte symbolische voorwerpen in een bepaald thema. Deze activiteit is vooral gericht op prettig creatief samenwerken en in die zin laagdrempelig te noemen.

* De werkvorm: ‘schilderen op muziek’ en hier tenslotte een individuele uitwerking van maken, geeft altijd een fijne, ontspannen sfeer. Vooral omdat het resultaat niet belangrijk is. Eerst lekker in flow komen door het krijtje of de kwast op grote vellen papier te laten 'dansen' zodat er een wirwar aan sporen en krabbels ontstaat. In het tweede deel knipt iedere deelnemer een stuk uit het grote geheel dat hem/haar aanspreekt en werkt dit uit tot een persoonlijke profilering. De individuele werkstukken worden tenslotte aan elkaar gepresenteerd.

* Verder is het een optie om op ludieke wijze een imposante ‘schilderijen-groep’ voor op de werkplek te maken. Ieder krijgt een opgespannen doek in eenzelfde formaat en schildert abstract of volgens een afgesproken thema. Elke deelnemer krijgt een beperkt pallet aan kleuren, zodat ieders eigenheid goed in het beeld naar voren kan komen De doeken samen op een rij of in een vierkant vormen een spannend en kleurrijk geheel (foto 4).

* Het maken van een ‘landkaart’  naar voorbeeld van de Australische Aboriginals is een speelse en ontspannen schilder-activiteit waarin een flinke dosis mindfulness is geïntegreerd. Elke deelnemer creëert op het gezamenlijk beeldvlak een eigen ankerplaats/haven. Hier vandaan worden sporen en routes uitgezet naar de ankerplaatsen van de andere teamleden. Het resultaat oogt als een plattegrond in een atlas. 

Welke activiteit er ook gekozen wordt; achteraf is er veel stof om over na te praten omdat er altijd veel gebeurt op het gebied van controle en overgave, vertrouwen, leiders en volgers, feedback geven en het betreden en afgrenzen van een persoonlijk territorium.

Kosten:  Het basistarief voor een teambuildingsmiddag van 4 uur inclusief materiaalgebruik en koffie/thee met versnapering voor maximaal 6 personen = €400,- (excl. BTW).

Voor specifieke wensen en uitbreidingen in tijd, activiteit en verzorging kunt u een offerte op maat aanvragen via de mail.