Op het Lorelei festival 2018

Forest Treasures

Net als vorig jaar mag ik ook deze zomer een workshop verzorgen op het bruisende Lorelei festival in Zeewolde. In deze workshop maken we een persoonlijk krachtvoorwerp van de natuurlijke schatten van bos en strand. Hierbij laten we ons inspireren door de oude wolfsvrouw 'La Loba', uit het verhalenboek:"De ontembare vrouw".

Gereedschappen van wortelhout en vuursteenGereedschappen van wortelhout en vuursteenHoutschors met weefwerkHoutschors met weefwerkWandelstok met een tooi van veren en  steentjes en een lederband handgreepWandelstok met een tooi van veren en steentjes en een lederband handgreepTwijgenmat met binnenin een levensloop-weefwerkTwijgenmat met binnenin een levensloop-weefwerk

 

 

 

 

 

 

 

 

Als een echte jutter gaan wij op zoek naar het bijzondere en originele dat in de natuur om ons heen te vinden is. Een apart gevormde tak, een reliëftekening in boomschors of steen of een fraai stuk drijfhout op het strand. Misschien heb je geluk en vind je een zeldzame vogelveer of zelfs een bot van jouw totemdier. 

In het traditioneel sjamanisme is een krachtvoorwerp in feite een huis voor een gids uit een andere dimensie. Het onstoffelijke en onzichtbare krijgt via een fysieke drager een herkenbare en tastbare vorm. Alle bomen, planten, stenen en dieren hebben een eigen specifieke energie. Door verschillende elementen in het heilige voorwerp te combineren; creëer je een uniek energetisch krachtenveld dat met de materie samenwerkt.

Een geleide visualisatie kan helpen om een beeld te ontvangen van de aard en spirit van het voorwerp dat zich via jouw wetende handen in de wereld wilt zetten. Denk hierbij aan een healing stick, een ratel of windspinner. Er is tevens keuze uit allerhande beeldende materialen om jouw krachtvoorwerp zijn ware gestalte te geven.

La Loba zingt boven de beenderen die ze verzameld heeft. Zingen betekent bezieling ademen, kracht schenken. Wij sluiten de workshop af door samen een danklied te zingen voor de 'Vrouwe van overvloed.' 

De bijdrage in de materiaalkosten is slechts €5,-

 

Carola Mussche: www.beeld-element.nlCarola Mussche: www.beeld-element.nl

Jageres gemaakt van een heupbot van een bever door praktijk-atelier Beeld-elementJageres gemaakt van een heupbot van een bever door praktijk-atelier Beeld-elementLa loba de oude, geschilderd op bot door praktijk-atelier Beeld-element.La loba de oude, geschilderd op bot door praktijk-atelier Beeld-element.

Healing stick door praktijk-atelier Beeld-elementHealing stick door praktijk-atelier Beeld-element

 

 

 

 

 

 

 

 

Even Voorstellen:

Graag ontmoet ik jou op het Lorelei festival van 25-27 Augustus 2018:

Mijn naam is Carola Mussche en mijn passies in het leven zijn: het maken van kunst, reizen, cultuur en lezen. Als dromerig meisje groeide ik voornamelijk op tussen jongens. Als 'one of the guys' deed ik mee met slootje springen, vlotvaren, kikkervisjes vangen, in holle bomen kruipen en met een zakmes fluiten van riet snijden. Later heb ik jarenlang op scouting gezeten en ook daar genoot ik intens van de vele avontuurlijke activiteiten. Pas tijdens mijn beroepsopleiding als beeldend vaktherapeute ontstond er een verschuiving en ging ik mij voor het eerst verdiepen in de vrouwenwereld. Moeder aarde in al haar primitieve verschijningsvormen werd voor mij een grote bron van inspiratie. Mijn zelfbeeld ontvouwde zich tot die van een vrouwelijke waarheidsstrijder. 

In 2017 heb ik mij verbonden aan een 'healing quest' gebaseerd op Indiaanse overgeleverde vrouwentradities. In deze heelwordingszoektocht gaat de vrouw elke maan(d) van het jaar; 3 dagen en 3 nachten in retraite om in afzondering van de buitenwereld tot stilte, bezinning, groei en zelfexpressie te komen. 

Wat ik meeneem naar Lorelei is mijn talent om mensen te helpen om via de Verbeelding weer in Verbinding te komen met hun ware zijn. Niet praten maar doen! Lekker met de handen in de aarde!

UA-26212536-1