UA-26212536-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Overzicht: Workshops

Atelier Beeld-element biedt een kleurrijk palet aan workshops die als doel hebben de weg naar binnen te gaan.

Hierbij het overzicht in een notendop beschreven: Klik op een link voor uitgebreide informatie.

De workshops worden gegeven in kleine groepen tot maximaal 6 personen en kunnen tegen een meerprijs ook geheel individueel worden geboekt.

 

Workshop ‘Landkaart van de ziel’:

In de workshop 'Landkaart van de ziel' maakt u een persoonlijke belevings-landkaart door middel van een beeldende reis in een innerlijk landschap. Het avontuur start met het plaatsen van een zevental kiezelstenen als ankerplaats voor een symbolische kernvraag. Met kleur en vorm krijgt het landschap zijn geheel eigen betekenis. Via de dot-point techniek van de Aboriginals worden tenslotte uw routes en droomsporen uitgezet.

 

Tijdskaart gemaakt bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandTijdskaart gemaakt bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop Sporen in relief bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop Sporen in relief bij praktijk-atelier Beeld-element te Rilland

 

Workshop ‘Sporen in reliëf’:

In de workshop 'Sporen in reliëf' maakt u een geologische tijdskaart van uw levensloop met zijn krachtbronnen. Uiteindelijk oogt uw tijdskaart als een doorsnede van de aarde. In feite betreft het uw eigen ontwikkeling, zichtbaar als de groeiringen van een boom. In stappen van 7 jaren geeft u met verschillende soorten papier, vorm en betekenis aan de groeifasen van uw levensgeschiedenis. Het spoor dat u in de tijd hebt achterlaten, krijgt een unieke markering via een eigen beeldtaal in mixed media technieken.

 

Workshop 'Wilde Wortels':

Van alle levensvormen lijkt de mens het meest op een boom. De 'tree of life' is een universeel symbool dat staat voor kracht, bescherming, groei en wijsheid. In de workshop Wilde Wortels gaan we via een geleide visualisatie en toepassing van de batik-techniek onze eigen levensboom op papier weergeven waarbij de wortels stevig verankert zijn in de vruchtbare aarde van jouw dromen. Van binnenuit nemen we het groeiproces waar.

 

Workshop 'Ocean drum':

Op sjamanistische wijze, uitgaande van het medicijnwiel maakt u in deze dag-workshop uw eigen Oceandrum. De vier elementen zullen zich verbinden met grootmoeder maan die de getijdenstroming van eb en vloed regelt. Het klankspel van het ritme van de zee raakt die plek in je binnenste aan waar verlangens en herinneringen verborgen liggen. Dit instrument maken we van een gras- of bamboemand gevuld met zaden, pitten en rijst

 

Workshop 'Terra Udu Drum':

De Udu is van oorsprong een Afrikaans trommelinstrument welke alleen door vrouwen werden gemaakt en bespeelt. Gemaakt van oerklei, gevormd naar het vrouwelijk bekken en verwant met de heilige graal klinkt de stem van de Udu drum als moeder aarde zelf. In deze 2-daagse workshop boetseer je een eigen Udu drum.

 

Workshop 'Mensbeeld':

In deze 3-dimensionale workshop gaat u aan de slag om van klei uit de aarde een mensbeeld op te bouwen naar uw eigen zelfbeeld. Elke laag klei krijgt zijn eigen betekenis en wordt gestapeld tot een toren. Elke afzonderlijke kleiplak kunt u beschouwen als een symbolische expressie van een levensfase.

Here you are....strong and beautiful.....

 

Workshop: 'Krachtvoorwerp':

Van de schatten van moeder natuur maakt u een persoonlijk krachtvoorwerp zoals een medicijnbundel of amulet, een dromenvanger, wandelstok, herinneringssteen, windspinner, ratel, smudge of healing stick.

 

Maatwerk:

In het atelier worden op aanvraag diverse workshops en cursussen verzorgt. Individueel of met een kleine groep. Een belevingsdag voor twee of een inspirerend weekendje weg om eens helemaal in stijl te onthaasten.

Beeld-element biedt daarnaast geheel verzorgde bed and breakfast arrangementen in een sfeervol logies. 

Wat betreft beeldende technieken kunt u een keuze maken uit: mixed media;  klei, speksteen, wolvilt, mozaïek, sprokkel-en juttersvondsten, focus en flow (=actieve mindfulness) of het maken van een soulcollage.

Beeld-element verzorgt graag uw creatieve teamdag (max. 6 personen) of een vrijgezellenfeest. Een lunch, tapas-buffet of een klein diner in wereldstijl kan het samenzijn completeren.

Workshop bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop bij praktijk-atelier Beeld-element te Rilland

Workshop wolvilten bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop wolvilten bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop speksteen bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop speksteen bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop bij praktijk-atelier Beeld-element te RillandWorkshop bij praktijk-atelier Beeld-element te Rilland

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat mij via een mail uw specifieke wensen weten en ik maak direct een persoonlijke offerte.